WAT is Cranio Sacraal therapie?

Crania Sacraal therapie is een complementaire geneeswijze en een effectieve therapie waarbij met overwegend zachte technieken meer mobiliteit en ontspanning in het lichaam wordt gecreëerd.

Ons lichaam is voortdurend in beweging. Dit gebeurt door het cardiovasculaire systeem, onze ademhaling en het craniosacraal-systeem. Dit laatste systeem bestaat uit hersenvliezen, hersenvocht, beenderen en bindweefsel. Learn more about juegos de casino gratis 5 tambores to get ahead. Het hersenvocht wordt aangemaakt en circuleert in en rond de hersenen tot in het ruggenmerg. Tussen onze schedel (cranium) en heiligbeen (sacrum) ontstaat hierdoor een ritme, vandaar de naam Cranio Sacraal therapie.
Het ritmische uitzetten en samentrekken is te vergelijken met de beweging van zee en heeft invloed op de beenderen, het bindweefsel en dus op ons hele lichaam.

Het lichaam absorbeert in de loop van het leven allerlei trauma’s, zowel emotioneel als fysiek. Het lichaam slaat de bijbehorende gevoelens van pijn, woede, angst en fysiek letsel op. Ook kan je lichaam verzwakt of uit balans geraakt zijn door ziekte, operatie, een ongeluk of stress. Het craniosacraal-systeem raakt hierdoor ook uit balans, het krimpt en gaat vastzitten. Het verliest zijn vitaliteit en souplesse.

Door aandachtige, zachte aanraking maak ik contact met het bindweefsel en kan ik voelen waar het ritme verstoord is. Het lichaam wordt zo uitgenodigd om opgehoopte spanning en oude blokkades los te laten. Door het opruimen hiervan wordt de doorstroming van het vocht en de energie beter. De toevoer van zuurstof en voedsel naar de cellen wordt vloeiender.

Op deze manier ondersteunt en stimuleert CST dus het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door te communiceren met en te luisteren naar het lichaam worden de cellen ook aan hun oorspronkelijke taak herinnerd. Vaak krijgen we beter zicht op de diepere oorzaak van onze klachten en kunnen we ze bij de kern aanpakken.

CST is een op zichzelf staande therapie, maar de term ‘complementair’ zegt het al, het is ook aan te raden in combinatie met andere therapieën zoals psychotherapie en alle reguliere behandelingen zoals bijvoorbeeld chemotherapie. Behandelingen voor en na een operatie verminderen de kans op infecties en bespoedigen het herstel. Een voorbereid lichaam reageert minder heftig op een invasieve gebeurtenis als een operatie.
Ook helpt het om weer vertrouwen in je lichaam te krijgen nadat er ziekte is geconstateerd, jij mag samen met je lichaam aan je herstel werken. Het brengt ons weer in contact met onze innerlijke kracht en onze oorspronkelijke vitaliteit. Immers; ziekte is de verstoring van een proces.

In de praktijk is Cranio Sacraal therapie werken met lichaamsbewustzijn en voelen wat zich aandient in je lichaam;
– wat voel je?
– waar voel je dat?
– is dat bekend?
– hoelang bestaat het al?
– waar wil je zijn;
– wat heb je nodig om daar te komen?

Voor extra uitgebreide informatie over Cranio Sacraal therapie kunt u terecht bij Cranio Nederland en de NCSV.

Tarief per behandeling:
1 sessie is 90 euro

Afzeggen is kosteloos, tot uiterlijk 24 uur voor de afspraak. In andere gevallen wordt het totale bedrag van een behandeling in rekening gebracht.

Vraag bij uw ziektekostenverzekeraar of Cranio Sacraal Therapie vergoed wordt.
Ik ben A-register therapeut.
Klacht indienen: www.SCAG.nl