WIE is Mariken de Vries?

‘Geluk is de betekenisvolle stilte die onopzettelijk ontstaat’

Ik ben Mariken de Vries. Sinds 2017 begeleid ik, als A-register Cranio Sacraal therapeut, mensen in hun zoektocht naar lichamelijk, emotioneel en spiritueel welbevinden.

In 2010 was ik op een beurs, ik zag een jongen op een behandeltafel liggen en ik werd geraakt door de aandacht waarmee de behandelaar aan het werk was en voelde dat daar iets wezenlijks gebeurde; de behandelaar bleek Etienne Peirsman te zijn. k heb de folder van de Peirsman Cranio Sacraal Academie (PCSA) meegenomen en besloot een sessie te boeken bij een Cranio Sacraal therapeut. Ik verwonderde mij enorm over de verdieping die in de stilte ontstond tijdens de behandeling en over het weldadige effect dat dat op mij had.

Indertijd volgde ik een massage opleiding, maar merkte dat ik daarin iets miste. Ik besloot daarom in 2011 de HBO-opleiding voor Cranio Sacraal therapie aan de PCSA te gaan volgen en heb deze in 2017 met succes afgerond. Inmiddels heb ik deze reeds uitgebreid met een aantal specialisatie-studies zoals; Baby & Kinderen en heb mij het principe van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) eigen gemaakt bij het AUMM Instituut.
Om aan de accreditatie voor A-register therapeut te voldoen heb ik de opleiding Medische- en Psychosociale Basiskennis gevolgd aan de Energieschool.

Momenteel volg ik een opleiding gespreksbegeleider bij Bambu.
Tevens beoefen ik sinds een paar jaar Transcendente Meditatie, dit helpt mij om gemakkelijker naar binnen te keren, tot het stilste en vredige niveau van mijn bewustzijn. Dit geeft helderheid in mijn geest en komt goed van pas bij het werken als CS-therapeut.

Een verbindingsbrug zijn en faciliteren is de rode draad in mijn leven. Met alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan startte ik in 2017 mijn praktijk. Ik richt mij vooral op het herstellen van de verbinding tussen hoofd, hart en ziel. Samen gaan we op zoek naar jouw inspiratiebron en levensenergie.

Hoe troostend
gedragen te worden
door een groter geheel
te weten
je bent nooit teveel

Hoe mooi
niet te verzanden
in ‘t alledaagse moeten
maar te voelen
hoe het is om te mogen begroeten

Hoe verademend
je ruimte innemend
groeiend van je pijn
te weten
alles mag er zijn

Hoe gelukkig
dat je jezelf kent
te weten
je bent goed zoals je bent